Subscribe News Feed Subscribe Comments

Uppsala!

Anlände till Uppsala idag, med det bästa laget ACA Chiefs ;) Resan hit gick fint! Hamnade i samma rum som två bodensare och en lulebo (läs: Amanda, Jenny och Louisa). :D Sköna människor! Nåja, ligger här i en trång liten säng, kort är den också. Så livet leker egentligen inte just nu, eftersom jag slår i något hela tiden då jag rör mig.. Men livet leker ändå=) Jag ska vara här i tre nätter, tävlar på söndag!:D Spännande, och jag är smått nöjd över att tävla på nationaldagen. Vi ska äga, om vi så vinner eller inte :) På måndag kommer jag hem, på tisdag är jag ledig och på tisdagkväll drar jag till Sthlm för att på måndag morgon, 05.00 bege mig mot Arlanda för att 06.30 besöka himlen en sväng, för att sedan hamna i Magaluf med Rebecca Harila : ) Ska bli riktigt härligt, men jag kommer ändå längta hem gode mycket. Nåja, två veckor går fort ;) Som vi har längtat efter denna resa! Och nu klagar man för att man har resfeber... hm.

Jaja, allt från mig :) Jag ska "sova" nu, godnatt.

Så, efter att inte ha bloggat på miljoner med år gör jag det igen ;) Jag tror inte att någon alls läser denna längre. Men jag gör det ändå ;)

Jag har äntligen gjort min tatuering, det blev en kattass med Morre under, en katt jag och min syster fick av mormor när vi var små. Han dog för tre år sen. Den gjorde inte såååå ont att göra som jag trodde, men ont gjorde det. Det jobbigaste var dock läkningen eftersom jag inte kunde ha något som låg mot den, och det är ju lätt när man gjort den på magen?..:) Jag är iallafall jätte nöjd, ångrar det verkligen inte.I veckan har jag min sista dag på praktiken. På fredag drar jag till Uppsala för att tävla i RM med laget, det ska bli spännande =) Kommer hem på måndag igen. Tisdagkväll drar jag och Rebecca Harila till Mallorca(Magaluf) för att festa och sola i två veckor :) Kan inte bli mycket bättre tror jag ;) Tiden går fort, jag tror vi bokade resan i september.. nu är det knappt en vecka kvar. Som vi har längtat :) Fram till resan är det en massa plugg som ska göras klart, resten av tiden ska jag umgås med vänner så mycket som möjligt. I sommar blir det att jobba 7 veckor på äldreboendet som jag har praktik på, passar mig perfekt : ) Har fått ledigt över PDOL så hoppas på en helhelg där även då tillsammans med Rebecca Harila, och förhoppningsvis Anders;O Lär bli kul iaf : ) Nu ska jag baka tårta åt mor, ciao!

Mönstring 13 april

Tror det är en och en halv månad sen jag bloggade sist, och folk frågar: Har du lagt ner din blogg helt nu? Svar nej. När jag gör det kommer jag skriva det här :) Jag kommer bara i bloggtorka perioder. Jag har tänkt skriva om mönstringen sen dagen då den var, men jag har valt att vänta tills mina tankar om den fått lägga sig lite. Jag tror att de flesta vet att jag INTE klarade den, något som jag haft väldigt blandade känslor om. Jag har inte varit ledsen för att jag inte får göra lumpen, jag har varit besviken på mig själv då jag sett detta som ett stort misslyckande.
Jag skriver om mönstringen från början, till slut. Jag kommer inte skriva ut mina resultat, inte för att jag är speciellt missnöjda med dom utan bara för att jag inte tycker man skriver ut det här.

Jag vaknar upp på morgonen, lustigt nog inte alls nervös för dagens äventyr. Gjorde mig färdig innan min far skjutsade mig till bussen som skulle gå halv nio. Vid det laget var jag däremot ganska nervös. Vad var jag nervös över? Över att inte hitta rätt buss, över att bussen skulle ha råkat avgå före jag kom(fastän jag var tjugo min tidig), att någon skulle sparka av mig från bussen mitt på F21 och att jag skulle gå vilse, att jag inte skulle hitta rätt i mönstringshuset(som visade sig vara i tre olika byggnader), hm ja... typ allt. Jag vet inte om man ska kalla det nervositet eller orolighet? Jag tror det var båda.

Jag kom fram till F21, utan att bli vilse någonstans. Vi samlades i ett rum och fick information om dagen, innan vi blev typ inskrivna och sedan blev placerade framför datorer där vi blev testade. Provet var på massa svåra ord, logiskt tänkande och en massa saker. Jag fick sen gå till ett annat hus där jag skulle låsa in mina saker, vi låste in saker i rum där de som mönstrar bor. Jag började ganska snabbt förstå att detta inte var riktigt det jag ville, jag förväntade mig inte lyx... men detta var lite värre än väntat och ändå sägs F21 vara bättre än I19 i Boden, hm..? Gick sen vidare till ett hus för att träffa en psykolog. Jag tyckte verkligen, verkligen inte om henne. Jag har haft en trygg och bra uppväxt, men hon testade mig verkligen. Rev upp allt som hänt sen man var liten, stora som små saker och jag kände mig verkligen som ett psyk där jag satt. Hon frågade saker om hela min skolgång, om mina ex mm. Jag kände mig grymt ledsen då jag kom ut därifrån, jag kände att man rivit upp saker som jag tidigare mått dåligt för men som jag lagt bakom mig.
Gick vidare till väntrummet till sjuksköterskorna och väntade ungefär en timme innan de kom och berättade att det var lunch. Käkade palt innan jag gick tillbaka och väntade ytterligare jätte länge på att det skulle bli min tur. Tillslut ropade de upp mig och jag fick världens skönaste sjuksköterska. Han var grym, och fick mig på riktigt bra humör igen :) De frågade om massa saker, kollade längd och vikt osv. Sen var det dags för styrketestet, och det var här det sket sig. Man skulle klara två lyft, jag klarade ett av de och det andra var jag 3 kg ifrån, surt? Ja, som fan. Gjorde sedan konditionstest vilket jag klarade, lyfte sen om men klarade än en gång inte lyften. Träffade sedan läkare och sjuksköterskan innan jag slutligen gick tillbaka till stället där vi gjorde första testet och blev "utskriven".

Mönstringen var inte alls det jag tänkt mig. Det var fullt med sköna människor, men efter att ha träffat psykologen satt jag mest och grubblade och tappade totalt lusten att sitta och snacka med de andra, jag kände mig som ett psyk. Det störde mig så hårt att hon lyckats få mig som är en så glad och lycklig människa, som haft den aboslut bästa uppväxten man kan tänka sig, att känna så. Maten var god, sjuksköterskan var svin härlig och jag är glad över alla trevliga människor man snackade med under dagen. Ingen av dom har jag kontakt med, jag hoppas verkligen att det gick bättre för dem än det gjorde för mig. Det var helt klart en upplevelse, men jag är besviken för att jag misslyckades :) Jag har möjlighet att söka in igen om jag vill, men eftersom jag inte är speciellt pepp på att göra lumpen tror jag inte att jag kommer söka in mer.

Mönstring 13 april

Har fått brevet som jag så länge väntat på, men som jag varit så nervös för att få. Varje dag vi fått post har jag kollat igenom alla brev för att se att det inte står Pliktverket på något, eftersom det bara kunnat betyda en sak.. mönstring. Anledningen till att jag varit nervös för att få brevet är inte för att jag inte vill mönstra, jag känner bara att jag inte alls är i form just nu. Jag skyller det delvis på min brutna tå eftersom jag inte klarar av att spring alls eller gå längre sträckor. Men.. jag tränade inte speciellt hårt före jag bröt den heller, såå.. ; )

Igår kollade jag som vanligt igenom posten, och hoppades som alltid att det inte skulle stå pliktverket på något brev. Så tur hade jag dock inte, från pliktverket till Elisa Andersson. Det är alltså dags för mönstring. Jag öppnade brevet fort som bara den, jag var mest rädd att jag skulle dit om typ nån vecka men så var inte fallet :D Jag är kallad till F21 den 13 april, så jag har iallafall en månad på mig att komma i lite bättre form. Från att ha verkligen längtat efter detta brev känner jag mer ångest, ångest över att jag inte kommer kunna prestera så bra som jag egentligen skulle vilja. Men man kan inte fixa allt, och chansen att jag tar mig in i lumpen som det är nu är väldigt liten känns det som-.- Men jag gör ett försök, för mig var målet att få göra mönstringen och det är snart avklarat ;D Sen om jag ens vill göra lumpen eller inte är jag inte helt säker på än. Jag älskar fortfarande folks reaktion när jag berättar att jag ska mönstra, den vanligaste reaktionen är ungefär: ska DU mönstra? Folk får helt plötsligt väldigt stora ögon, mahaha!:D
Min far berättade att när han var i denna ålder var brev från pliktverket det värsta han visste, fan vad tiderna förändras ändå. Helt plöstligt LÄNGTAR man efter att få veta när mönstringen ska vara. Nåja det var allt för mig idag :) Godnatti!

Jag är på grymt bra humör idag, fastän jag är trött. Livet leker som bara den, fastän jag sitter hemma på en fredagkväll ;>

Började skolan kvar över åtta i morse, matte och sen engelska som vi såg film på. Sen var det hål 11.10-14.15 sååå jag for hem för att hämta träningskläder och ett papper som jag behövde för att föra över nå pengar till mitt konto. När jag kom hem käkade jag och tog med sakerna innan jag gick till bussen, jag glömde självklart pappret som jag behövde och har alltså inga pengar före måndag-.- Surt.
Drog till gymmet, tränade typ en timme innan och duschade och drog till skolan. På skolan såg vi film, igen. Sen slutade vi och jag drog hem och var med Elli=)

Jag brukar ha svårt att ta det lugnt på fredagar, hittar alltid något att göra, något som är mer frestande än att vara hemma och ta det lugnt. Det gjorde jag även idag, men jag blev för trött och ibland får man tvinga sig själv att sitta hemma och ta det lugnt. Så blev det, och jag behöver det verkligen känner jag. ;P I morgon blir det att jobba på hockeyn, kanske den sista matchen beroende på om dom vinner eller inte. Jag vill inte att det ska ta slut, jag vill fortsätta jobba där. Under alla hockeymatcher som varit har jag bara missat 2 matcher om jag inte minns fel, och det har varit när jag absolut inte kunnat vara där. Jag trivs bra som fan där, jag får stå på isen, jag får se matchen och jag jobbar med svin skönt människor så det kan inte bli bättre =) Jag ställer in mig på att jag går in på isen och kör introt en sista gång för denna säsong, bara för att slippa bli besviken ;) Efter hockeyn i morgon tar jag förhoppningsvis igen det jag missar ikväll, dvs umgås med roligt folk:) Nu slutar jag skriva och går och städar mitt rum, på en fredagkväll.. xD Godnatt!

Slutat av sportlovet blev riktigt bra, och det känns som om det blev ett sånt lov jag hade hoppats på. Vad hade jag hoppats på?.. Ett lov där man kunde åka mycke slalom, skridskor och pulka ;)
Det blev en kväll i pulkbacken, en heldag i storklinten och två turer ut på isen :) Var sen till läkare på fredag efter att ha fått nya blödningar i min tå och fick höra att den är bruten och att jag ska vila i tre veckor. Jag... sitta stilla?.... Nej x) Inte en chans, det går inte. Jag börjar klättra på väggarna rätt fort, så jag fortsätter att träna, men tränar sånt som inte tån far illa av, typ styrketräning.

Var träning idag och vi fick veta poängen från tävlingen, riktigt bra :) Nu taggar vi inför RM som sagt, och det ska bli ännu bättre. Fick även veta att man kan följa med på SM för att heja på de lagen som tävlar då, något som man dock måste betala själv. Jag funderar på saken : ) Jag älskar att titta på cheerleading, men om det blir för dyrt kan jag inte eftersom jag drar till Magaluf ett tag efter bara.

Nu ska jag sova, lägger upp bilder i typ morgon ;) natti!

Bättre väder är lika med pulkåkning och skidbacke :) Finally! Nu börjar det likna ett sportlov.
 
Shit happens | TNB Tested by Blogger Templates